Suomalaiset ovat urheiluhullua kansaa

Suomalaiset ovat urheiluhullua kansaa, tämä on hokema, joka on todistettu todeksi monet kerrat. Suomalaiset rakastavat urheilua, vaikka heidän oma lajinsa olisi ainoastaan penkkiurheilu. Urheilu nostatti suomalaisten kansallistunnetta 1950-luvulla vaikeiden sotavuosien jälkeen ja useimmat muistavat, kuinka Suomi voitti jääkiekon maailmanmestaruuden vuonna 1995 Tukholmassa. Helsingin Kauppatori oli räjähtää saumoistaan, kun ihmiset kokoontuivat sinne spontaanisti juhlimaan kauan odotettua mestaruutta.Suomalainen urheilufani on kuitenkin muuttunut noista yli kahden vuosikymmenen takaisista ajoista. Liekö tähän syynä se, että koko maailma on muuttunut, ja urheilu sen mukana.

Urheilu on viihteellistynyt

Maailma on pienentynyt internetin ja sosiaalisen median ansiosta ja kaikki on myös viihteellistynyt. Urheilussa kansallistunne ei ole enää tärkein asia, vaan enemmän arvostetaan värikkäitä ja mielenkiintoisia persoonallisuuksia. Heidän tehtävänään on tarjota katsojalle elämyksiä, joista katsoja maksaa.Myös urheiluselostaminen on muuttunut. Esimerkiksi jalkapalloa selostettaessa pääasiallisena tarkoituksena on paitsi pitää katsoja perillä tapahtumista, myös viihdytettynä. Tilastojen luettelu tai siniristilipun heiluttaminen ei vie enää pitkälle, sillä paitsi Suomi, myös suomalainen urheilufani on kansainvälistynyt.

Suomalainen rakastaa urheilua yli rajojen

Tämän päivän suomalainen kannustaa suurella sydämellä muiden maiden joukkueita, arvostaen niiden pelaajien taidokkuutta kuten myös sitä suurta draamaa, jonka huippu-urheilu voi tarjota. Suomalaiset mielellään myös kantavat joukkueensa värejä joko paidassa, pussilakanassa tai kynässä. Supportersplace.com on sivusto, josta voi käydä katsomassa vaikkapa La Ligassa pelaavien joukkueiden fanituotteita.

NHL ja La Liga

Jalkapallo ja jääkiekko ovat lähellä suomalaisten sydäntä. Sekä NHL:lle joka on Pohjois-Amerikan jääkiekkoliiga, että La Ligalle, joka on Espanjan jalkapalloliiga, löytyy suomenkieliset nettisivut, jotka on perustettu erityisesti suomalaisia faneja ajatellen.NHL on maailman korkeatasoisin sarja, jossa pelataan ammattimaisesti. Myös monet suomalaiset ovat pelanneet sen jäillä. Jari Kurri pelasi Wayne Gretzkyn rinnalla Edmonton Oilersissa, Teemu Selänne, joka pelasi Winnipeg Jetseissä sekä Anaheim Mighty Duckseissa, unohtamatta Saku Koivua tai Tuukka Raskia. Suomeksi NHL tapahtumia voi seurata osoitteessa nhl.com/fi/.La Liga taas pitää sisällään sellaisia legendaarisia joukkueita kuin Real Madrid ja FC Barcelona. Laliiga.com kertoo suomalaiselle kannattajalle, mitä liigassa tällä hetkellä tapahtuu.