Kesälomamatkan erilaiset kohteet

Kesäinen Suomi tarjoaa silmäniloa ja nähtävyyksiä kaikenlaiseen kokemisen ja näkemisen nälkään. Luontoa rakastaville pohjoisen karu luonto ja tunturit ovat ainutlaatuinen elämys, kun taas kulttuurielämyksiä kaipaavalle kaupunkiemme historiasta löytyy mielenkiintoisia kohteita.Listasimme neljä erilaista, ehdottomasti tutustumisenarvoista kohdetta ympäri Suomea. Lisää kohteita löydät helposti myös hakukoneiden avulla verkosta.

Aboa Vetus & Ars Nova, Turku

Aboa Vetus & Ars Nova on erikoinen museo keskellä Turkua. Vierailija pääsee sukeltamaan Suomen vanhimman kaupungin historiaan maanalaisen rauniokorttelin avulla. Arkeologinen kaivaus paljasti uskomattoman upean ja hyvin säilyneen vanhan korttelin, josta tehtiin nähtävyys. Museoon on helppo löytää, se sijaitsee aivan Aurajoen kupeessa, keskellä kaupunkia.

Bomban talo, Nurmes

Bomban talo on osa Bomban karjalaiskylän nähtävyyksiä. Kylä esittelee perinteistä karjalaista rakentamista ja ruokakulttuuria. Bomban talo on kopio vuonna 1855 rakennetusta karjalaistalosta. Sen sijaitsi kauniin Pielisen rannalla ja koristeellisuus ovat näkemisen arvoisia.

Harjun Vesilinna, Jyväskylä

Jyväskylän sydämessä on kaunis harjualue, jolla sijaitsee muun muassa kaupungin urheilukenttä ja Vesilinna. Vesilinna on vuonna 1952 valmistunut alun perin vesi- ja näköalatorniksi rakennettu jykevä tiilirakennus, jonka katolta kesäisin soitetaan joka ilta klo 20 niin kutsuttu iltasoitto.

Valtionhotelli, Punkaharju

Punkaharjun Valtionhotellilla on pitkä historia. Alun perin vuonna 1845 Nikolai I:n metsänvartijan taloksi rakennettu ja sittemmin runsaasti laajennettu rakennus on kokenut monenlaisia vaiheita. Rakennus toimii edelleen hotellina ja on ehdottomasti hurmaavan kaunis nähtävyys. Jättimäinen pitsihuvila sijaitsee upeissa maisemissa Punkaharjun harjualueella.