National Hockey League eli NHL

National Hockey League eli NHL on pohjoisamerikkalainen jääkiekon ammattilaisliiga. Suomalaiset ovat jääkiekkohullua kansaa eikä ole yllätys, että moni suomalainen seuraa rapakontakaisiakin otteluita aktiivisesti aikaerosta huolimatta. Onneksemme tämän suositun jääkiekkoliigan Global Series -ottelut tuovat vuosittain huipputason jääkiekko-ottelut hieman lähemmäs suomalaisia jääkiekkofaneja. Tällöin muutama liigan joukkueista siirtyy Eurooppaan pelaamaan otteluitaan niin suomalaisten kuin muidenkin eurooppalaisten penkkiurheilijoiden iloksi. Global Series onkin oiva tilaisuus päästä seuraamaan kovatasoista jääkiekkoa ja omia suosikkipelaajia hieman lähempää kuin tv-ruudusta.

Global Series tuo kovatasoisen kiekkoilun Eurooppaan

Jopa joka neljäs NHL-pelaaja on syntynyt muualla kuin Yhdysvalloissa tai Kanadassa, joten ei ole ihme, että pelaajia halutaan tuoda lähemmäs kotiyleisöä. Global Series -otteluita onkin pelattu Euroopassa jo kaiken kaikkiaan kahdeksalla eri kaudella, joista viime vuosina kolmella kaudella peräkkäin. Euroopan otteluiden lisäksi NHL:n harjoitusotteluita on pelattu muun muassa Kiinassa. Myös Suomessa on päästy nauttimaan NHL-otteluhuumasta. Kaudella 2018-2019 Florida Panthers ja Winnipeg Jets pelasivat kaksi kutkuttavaa runkosarjan otteluaan Helsingin Hartwall Areenalla.

Vuoden 2019 Global Series -ottelut

Toisin kuin viime vuonna, tällä kaudella emme valitettavasti pääse seuraamaan NHL-kiekkoilua suomalaiskaukaloissa. Buffalo Sabres, Chicago Blackhawks, Philadelphia Flyers ja Tampa Bay Lightning lentävät kuitenkin Ruotsiin, Tšekkiin, Saksaan ja Sveitsiin pelaamaan otteluitaan, joten suomalaisen silmin pitkästä matkasta ei ole kysymys, mikäli mielii kaukalon reunalle kannustamaan omaa suosikkiaan! Ja vaikka oma suosikki ei joukkueiden joukossa olisikaan, on tunnelma näissä otteluissa varmasti katossa, sillä näin kovatasoiseen kiekkoiluun ei eurooppalaiskaukaloissa ole tavallisesti totuttu.